perjantai 7. maaliskuuta 2014

Muistoja 90-luvulta: Macarena (1995)

Yksi legendaarisimpia 90-luvun kesähittejä oli Los Del Rion Macarena. Itse luulin pitkään, että nimi on Macarina, sillä mielestäni Macarena kuulosti ihan hölmöltä. Tähän rallatukseenhan luonnollisesti kuuluu tuo tanssi, joka jokaisen tuli osata ja varsinkin diskossa kuului asiaan tanssia koko biisi läpi tuota samaa koreografiaa. Jostain syystä muistaakseni meidän luokassa oli aluksi tiedossa vain ns. simppelimpi versio, josta puuttui noin puolet videolla nähtävistä liikkeistä. Tiedä häntä, miksi näin oli, mutta sitten kun tietoon tuli, että koreografiaan kuului enemmänkin liikkeitä, niin pitihän ne tietysti opetella pikimmiten.

Luokkakaverillani oli myös olemassa jokin maxisingle tästä biisistä, koska siinä oli aivan järjettömät määrät remixejä. Kopioin sen tuolloin c-kasetille, ja kyllä pelkästään noihin remixeihin meni melkein kasetin molemmat puolet. Pari kertaa taisin jaksaa nuo remixit kuunnella, mutta kyllähän se radioversio oli parempi.

Tuolloin Macarena soi niin usein ja joka tuutista, että kun sen varsinainen kulta-aika oli ohi, se jäi aikalailla unholaan. Vasta pari vuotta sitten satuin Youtubessa sen kuuntelmaan ja samalla palautuivat muistot mieleen. Siirsin biisin koneelle ja ehkä viikon verran kuuntelin sitä ihan fiiliksissä, kunnes se toistamiseen sai siirtyä odottamaan seuraavaa nostalgiafiilistelyä.

Onhan biisi tanssittava, video värikäs ja sanatkin ovat ihan hauskat, mutta siitä huolimatta biisi ei enää nykyisin kovin montaa kuuntelukertaa kestä. Biisi on kuitenkin yksi ehdottomista ykkösvalinnoista mihin tahansa ysäribileisiin. Sillä mitäpä 90-luku olisi ollut ilman Macarenaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.