maanantai 10. helmikuuta 2014

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #10 Lay all your love on me

Nyt ollaan päästy ABBAn parhaiden biisien listauksessa kymmenen kärkeen. Eli nyt vuorossa ABBAn kymmeneksi paras biisi, joka on Super trouper-albumilta (1980) löytyvä Lay all your love on me, jonka työnimenä oli vähintäänkin mielenkiintoisen kuuloinen Yarrafat.

Häpeällinen tunnustus ensin tähän alkuun: inhosin tätä biisiä, koska se oli mielestäni tylsä. Nyt en ymmärrä, miten olen voinut koskaan ajatella noin. Lay all your love on me on kaikkea muuta paitsi tylsä ja melkein tuntuu, etten ole tajunnut musiikista mitään, kun en ole tästä biisistä tykännyt.

Biisin hienous valkeni säkeistö kerrallaan. Tekisi melkein mieli sanoa, että jokainen säe on kuin oma biisinsä ja tarinansa, ja silti ne sopivat mutkattomasti yhteen luoden jälleen yhden helmen popmusiikkiin. Laulun kertoja paljastaa itsestään mustasukkaisia tunteita ja samalla tarpeen pitää mies koko ajan lähellään, koska tässä miehessä kuitenkin on jotain enemmän kuin aiemmissa. Kertosäkeissä on yksinkertainen sanoma, joka kuitenkin uppoaa syvälle kaihoisien taustasävelien saattelemana, ja lisäksi se, että säkeistä kertosäkeisiin siirtyminen on tehty mielenkiintoisesti liukumalla. Toisaalta biisi on haikea ja epätoivoinen, mutta omanlaisensa hymnimäisyys tuntuu luovan tarinan taustalle ja riiven väliin melkeinpä karmivia salaisuuksia. Kiehtova biisi kertakaikkiaan.

"It was like a shooting a sitting duck, a little small talk, a smile and baby, I was stuck. I still don't know what you've done with me, a grown-up woman should never fall so easily."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.