sunnuntai 5. tammikuuta 2014

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #16 My love, my life

ABBAn parhaimpien biisien listan sijalla 16 on jälleen yksi upea Agnethan sooloveto, Arrival-albumilta (1976) löytyvä My love, my life. Biisihän kulki alunperin nimellä Monsieur, monsieur, joka tuossa radiohaastattelun taustalla soivassa versiossa kuulostaa jopa raikkaammalta kuin albumille päätynyt versio. Nippelitietoa: Elaine Paige on laulanut biisin nimellä Like an image passing by. Ei huono versio tuokaan, mutta kyllä tässä taistossa Agnetha voittaa kirkkaasti. Lisäksi biisin on laulanut ruotsiksi Agneta Jönsson nimellä Mitt liv, min tid, mutta tuo saa kyllä unohtua saman tien, kun sen on kuullut.

My love, my life tuntuu omalla tavallaan olevan kuin tehty osoittamaan juuri Agnethan äänen soinnin kirkkautta ja puhtautta. Ehdottomasti sellainen biisi, jonka kuuntelemiseen kannattaa keskittyä. Biisi on hyvin harmonisesti toteutettu, ja toisaalta kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, mutta etenkään laulullisesti ei ole helpoimpia.
My love, my lifessa on kaihoisa tunnelma, jossa vakuutellaan, että: " I know I don't possess you, so go away, God bless you". Vaikka epäonnistuneista suhteista on ties miten monta biisiä, niin tässä on jälleen omalla tavallaan erilainen lähestysmistapa ja sanat on osattu laittaa juuri oikein. Vaikka laulun kertoja tuntuu hyväksyneen tapahtuneen eron, niin toisaalta kaipuu on edelleen voimakas.
 Etenkin kohdan "My love, my life, are the words you try to find" olen aina kokenut äärimmäisen koskettavaksi ja toisaalta jopa epätoivoiseksi. Sydän särkyy viimeistään, kun biisi loppuu Agnethan viimeiseen toteamukseen:"You are still my love and my life, still my one and only."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.