tiistai 14. tammikuuta 2014

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #15 Honey, honey

ABBAn parhaimpien biisien listasijalle 15 valikoitui Waterloo-albumilta löytyvä kepeä rallatus Honey, honey, josta on nauhoitettu myös ruotsinkielinen versio.

Ensimmäiseksi tuli mieleen sanoa, että tässä on yksi ensimmäisistä suosikkibiiseistäni, mutta sitten huomasin, että olen tainnut käyttää sitä lausetta jo aika monta kertaa. Joten unohdetaan se ja sanotaan, että tämä on aina ollut suosikkilistallani eivätkä edes sadat kuuntelukerrat ole himmentäneet biisin taikaa.

Honey, honey on sopivan kiusoitteleva ja flirttaileva, joka ei jätä arvailulle varaa saati ketään kylmäksi. "I feel like I wanna sing, when you do your thing." Laulun kertoja on ihastunut mieheen, joka näyttää filmitähdeltä, mutta jolle ei voi sanoa muuta kuin, että tämä on varsinainen "peto". Eihän sellaiseen mieheen voi voi muuta kuin takertua, sillä miehen vetovoima on omaa luokkaansa. Tämmöinen asetelmahan toki toimii aina ja ABBA tekee tämänkin tyylikkäästi sortumatta roskaromaanimaisiin ylilyönteihin.

Mamma mia!-musikaalissa tämä kohtaus oli yksi suosikkejani, kun Sophie (Amanda Seyfried) löytää äitinsä päiväkirjan ja lukee otteita siitä ystävilleen. Kuten arvata saattaa, meno on ollut kuumaa äidin nuoruudessa, ja siitäkös riemun saa aikaiseksi. Hauskasti toteutettu kohtaus kerrassaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.