keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Muistoja 90-luvulta: E-rotic

Täytyy ihan ensin sanoa, että en ollut mikään hillitön E-roticin fani 90-luvulla, sillä biisit olivat liian hävyttömiä ja olin aika nuori, joten en ihan kuulunut tuohon kohderyhmään.
 Sen muistan, että Fritz love my tits soi aika paljon radiossa ja koska tuohon aikaan äänitin suurin piirtein jokaisen poppibiisin, niin löytyypä tuokin muutamalta c-kasetilta. Tavallaan tykkäsin  biisistä, vaikka silloin  ei ollut pienintäkään aavistusta, mistä kyseisessä biisissä oli kyse. Mutta rytmi oli hyvä ja naisella oli ihan kiva ääni, lisäksi biisi oli miehen ja naisen duetto. Tuohon aikaan oli päällä "duettovaihe" eli bongailin radiosta mahdollisimman paljon duettoja, joista osa kestää vieläkin kuuntelua.

(Aika jäätävät erikoistehosteet videossa muuten...)

Myöhemmin, kun bändin suurin hypetys oli jo ohi eikä radiokaan biisejä enää soittanut, ostin 90-luvun nostalgiahuumassa Huuto.netistä The Power Of Sex-albumin ja huomasin, että tunsin suurimman osan biiseistä. Biisit toimivatkin yllättävän hyvin, vaikka olivatkin aika yksipuolisia aiheeltaan (ylläri!). Levy pyöri toistolla ehkä viikon verran. Tämä jälkijunassa herännyt E-rotic-kiinnostukseni jatkui kuitenkin vielä niin pitkälle, että oikeasti etsin Huuto.netistä noita levyjä (maksimihinta oli kuitenkin 3 euroa/levy, sillä eivät nuo biisit nyt niin hyviä olleet, että olisin niistä ollut oikeasti valmis maksamaan enemmän.)

Löysinkin Sexual Madness-levyn parilla eurolla ja kirppikseltä eurolla Sex Affairsin. Kuuntelin noita jonkun verran, mutta noiden albumien biisit eivät olleet mielestäni yhtä tarttuvia kuin TPOS-levyllä.

Ja sitten yksi nolo tunnustus. Satuin silloin vuosia sitten Anttilassa näkemään hyllyssä Sexual Healing-levyn ja koska elin vielä jonkun verran tuota E-rotic-vaihetta, niin ostin levyn. En täyteen hintaan, muistaakseni kolmella tai viidellä eurolla, mutta kuitenkin ostin sen UUTENA. Nooh... Onhan sillä kaksi biisiä, jotka ovat ihan ok, mutta en ole tuota levyä oikeastaan kuunnellut sen ostamisen jälkeen. (Huomasinpa muuten, että tuon levyn julkaisuvuosi näkyykin olevan 2001 eli jo vähän ohi ysärin.).


Aika pian näiden levyhankintojen jälkeen levyt jäivät hyllyyn pyörimään ja vain satunnaisesti kaivoin tuon TPOS-levyn esille ja kuuntelin ne pari biisiä siitä. Mutta kyllä jokaiselta ysärisoittolistalta on pakko ainakin se yksi E-roticin biisi löytyä, sillä eihän se olisi ysärilista eikä mikään, josta ei tämän bändin tuotantoa löytyisi.

Kyllähän nuo biisit noista "tasokkaista" sanoituksistaan huolimatta ovat 90-luvun eurodancea parhaimmillaan (tai pahimmillaan?). Muutaman noita jaksaa kuunnella, mutta eipä juuri sen enempää. On muuten aika huvittavia myös nuo livevedot, joita ovat noiden biisien tiimoilta vetäneet. Täytyy sanoa, että kyllä pokkaa pitää olla, että tuommoisia biisejä laulaa livenä -tai no, yleensä edes levyttää. Mutta toisaalta, eipä aiheet juuri poikkea nykypäivän listabiiseistä. Kyllähän mm. Rihannan S&M, Britneyn I'm slave for you ja Akonin I just had sex (jne) ovat aika samalla aihealueella kuin nämäkin biisit. Eli toisin sanoen mikään ei ole muuttunut ja tuskinpa muuttuukaan ainakaan musiikissa esiintyvien aiheiden suhteen.

1 kommentti:

  1. Ai vitsit! Itse kyllä tykkään kuunnella näitä paljonkin. Vielä puuttuis muutamia levyjä, kuten sexual healing, mutta jospa sen vielä jostain löytäisin

    VastaaPoista

.