lauantai 7. joulukuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #21 Chiquitita


ABBAn parhaiden biisien 30 parhaan joukkoon sijalle 21 päätyi Chiquitita, joka löytyy Voulez-vous-albumilta (1979) ja kantoi alunperin nimeä In the arms of Rosalita.

Chiquitita tehtiin myös espanjaksi, ja hittihän siitä tuli, jos sitä nyt kukaan edes epäili. Biisin nimi oli jo valmiiksi sellainen, joka sopii espanjalaisen suuhun ja taustalla soivat espanjalaiset rytmit, joten se sopi oikein hyvin vahvistamaan ABBAn menestystä myös tuolla saralla.

Chiquititassa laulun kertoja koittaa saada ystäväänsä piristymään ja vakuuttumaan siitä, että vielä aurinko paistaa ja haavat paranevat. Tässä biisissä loistavat erityisesti taustalla solisevat koskettimet, joiden mutkatonta kulkua uppotuu helposti kuuntelemaan. Soolosuorituksena Agnethalta yksi sielukkaimmista, ja kuten monessa muussakin biisissä, tässäkin stemmat erottuvat selkeästi ja korvia hivelevästi, varsinkin kun taustat on jätetty säkeissä sopivasti taustalle vain hieman johdattelemaan biisiä eteenpäin. Kertosäkeessä saadaan kuitenkin lisää potkua mukaan, sillä onhan Chiquitita saatava vakuuttuneeksi, että laulamalla taas voi voittaa synkkyyden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.