tiistai 10. joulukuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #20 When I kissed the teacher

ABBAn parhaimpien biisien listasijalla 20 on When I kissed the teacher, joka löytyy Arrival-albumilta (1976), ja työnimenä biisillä oli eksoottinen Rio De Janeiro.

When I kissed the teacher kertoo kiehtovasti tarinan siitä, millaista on olla ihastunut opettajaan, ja miten koko koulun saa sekaisin antamalla tälle pusun. Biisi herättää kuuntelemaan ensimmäisellä sekunnilla, kun ensin aloitellaan rauhallisesti menemällä suoraan asian ytimeen: "Everybody screamed, when I kissed the teacher". Sitten hiljalleen biisi alkaa kasvaa suurempiin mittasuhteisiin, kun pureudutaan opiskelijan arkeen ja mieleen, jossa sankarin roolia näyttelee opettaja. Biisin loppu ei kalpene alulle, kun vielä kerrotaan, että: "I wanna hug, hug him", ja hiljalleen näihin sanoihin saadaan tarina päätökseen. Raikas melodia ja mielenkiintoinen tarina ovat tämän biisin vahvuuksia. Ja etenkin alun stemmat sulautuvat niin hienosti yhteen, että pienempänä luulin, että biisissä lauloi vain yksi laulaja, vaikka ihmettelinkin, miten yksi ihmisiääni voi kuulostaa kaksiääniseltä ja yhtenäiseltä samaan aikaan. Taikuutta ilmiselvästi.

Benny ja Björn ovat taas asian ytimessä, sillä jos joku luokasta pussaisi opettajaa, olisi ihan takuuvarmaa, että koko luokka huutaisi, ja koulu menisi aivan sekaisin. Tapahtuma taatusti pysyisi pitkään kaikkien huulilla.

When I kissed the teacher on tarttuva, tanssittava ja hyvän mielen biisi. Melodiaa on helppo hyräillä mukana, ja musiikkivideo on kerrassaan hellyyttävää katseltavaa, joka kulkee käsi kädessä biisin tarinan kanssa.

Tämä  on vahva biisi, jonka itse mieltäisin ehdottomasti ABBAn suurimpien hittien joukkoon, ja siksipä sekin listalta löytyy.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.