maanantai 16. joulukuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #19 Lovers (live a little longer)

ABBAn parhaiden biisien listan sijalle 19 valikoitui Voulez-vous-albumilta löytyvä Lovers (live a little longer), jossa Frida sooloilee vihjailevasti.

Voulez-vous on yksi suosikkialbumeistani, sillä kokonaisuutena se on hyvin raikas ja monivivahteinen, ja tämäkin biisi on osoitus siitä, miten mielenkiintoinen yhtye ABBA onkaan. Lovers-biisissä on keimaileva tunnelma ja kylmät väreet kulkevat biisin alusta loppuun. Säkeet mennään lämmitellen ja flirttaillen Fridan johdolla, kun taas kertosäkeissä räjähtää totaalisesti Agnethan mahtavien ylä-äänien antaessa biisille aivan oman mausteensa. Biisin taustat ovat raikkaat, ja tykkään etenkin rumpukompista.

Lovers on myös yksi ABBAn rohkeimpia lauluja, kuten seuraavasta kohdasta voi päätellä monenlaista: "Making love is a dynamite drug, baby, so why don't we start right away? (Oh, please don't wait!) I don't care if they're watching, 'cause listen, we've got a reason for each time we're kissing." Etenkin tuo Agnethan "Oh, please don't wait" saa kunnon sähköiskut aikaan!

Voiko tästä biisistä (ja ao. esityksestä) muka olla pitämättä?


2 kommenttia:

  1. Pitää kompata tuota Voulez-Vous albumin hyvyyttä, vielä kun siihen myöhemmin tulleeseen remasteroituun versioon on lisätty kolme mainiota raitaa, eritoten hieno Lovelight. Joskus myöhemmin lisätyt bonusbiisit eivät istu kokonaisuuteen, mutta tuossa nekin toimivat.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että muitakin löytyy, joita albumi miellyttää. Ja olen kyllä samaa mieltä, että nuo kolme raitaa sopivat loistavasti kokonaisuuteen, melkein olisivat voineet kuulua jo alkuperäisellekin versiolle.

    VastaaPoista

.