sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Harry Potter ja Salaisuuksien kammio (2002)

Elokuva: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
Vuosi: 2002
Ohjaaja: Chris Columbus
Näyttelijät: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, 

Harry Potterin kakkososa kertoo Harryn toisen vuoden opiskeluista Tylypahkassa. Harrya varoitetaan tulemasta kouluun sinä vuonna, sillä suuri vaara uhkaa, jos Harry on paikalla. Pieni, tietokoneanimoitu fantasiahahmo Doppy ilmestyy Harryn luokse varoitusten kera, mutta kuten arvata saattaa, mikään ei pidä Harrya kotona inhottavien sukulaisten hoiteissa. 
Pian selviääkin, että vaaraa aiheuttaa avattu Salaisuuksien kammio, jonka avaajasta ei kuitenkaan ole tietoa. Tyttöjen vessassa on Myrtti-niminen tyttöhaamu, joka aluksi vaikuttaa vain kiusankappaleelta, mutta hieman myöhemmin hänestä onkin apua. Harry löytää Tom Valedron päiväkirjan, jonka avulla varsinainen seikkailu pääsee vauhtiin.

Kakkososa ei mielestäni ollut yhtä mukaansatempaava kuin ykkönen. Vaikka elementtejä oli enemmän ja kuiskuteltiin edelleen Voldemortin nimeä sopivissa kohdissa, jäi tämä elokuvakokemus hieman laimeaksi. Ehkä tuon Voldemortin olisi voinut jättää tässä elokuvassa väliin ja sitten palauttaa sen uudelleen myöhemmin. Nyt se kuitenkin tuntui vähän käytetyltä idealta, vaikka toki ei esiintynytkään samassa muodossa kuin leffasarjan ensimmäisessä osassa.
Myrtti-haamu puolestaan ärsytti hahmona jostain syystä yllättävän paljon, vaikka saattoihan se olla tarkoituksenakin. Dobby-hahmo kiinnitti sikäli huomiota, että siitä tuli ensimmäiseksi mieleen Taru sormusten herrasta-elokuvien Klonkku. Vähän tietysti pisti miettimään, että hahmosta olisi voinut tehdä vähän erilaisemman, ettei tulisi ensimmäiseksi mieleen, että onko tehty tietoinen kopiointi vai vahinko. Pikkuseikkoja, mutta jäytävät kuitenkin hieman elokuvaa katsellessa.

Elokuvan taistelukohtaus ja sen jälkeiset tapahtumat olivat ihan piristäviä, ja tarjosivat jopa muutaman yllätyksellisenkin yksityiskohdan viime minuuteille.Viimeisimmät parikymmentä minuuttia olivat elokuvan parasta antia ja löytyihän sieltä Harrylle vielä yksi sankariteko lisää. 
Ihan kiva elokuva ja sopii ykkösosan jatkoksi, mutta jatko-osaksi tämä jää tuon ykkösen varjoon eikä ihan niin suurille pistesijoille pääse allekirjoittaneen listassa kuin ykkönen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.