maanantai 30. joulukuuta 2013

Club for five live @ Kulttuuritalo, Helsinki (17.12.2013)

Olin ennen joulua Club for fiven keikalla Helsingin Kulttuuritalolla. Kyseessä oli Jouluna-albumin levynjulkaisukiertue. Keikka alkoi rauhallisella Joulupuu on rakennettu-laululla, joka soi kauniisti Kultsan salissa. Tiistaina järjestettävä konsertti katkaisi mukavasti muuten niin puuduttavaa työviikkoa ja rauhallinen aloitus antoi tilaa tunnelmoinnille.

Keikan alkupuoli oli muutenkin rauhallisempaa ja hartaampaa kuin väliajan jälkeinen osio.
 Seuraavana tuli Jumala kuiskaa joulun, joka sopi erittäin hyvin edellisen biisin seuraajaksi. Sellainen laulu, jota parhaiten kuuntelee silmät kiinni ajattelematta mitään muuta.

Alkupuoliskon puolella kuultiin lisäksi: Tule joulu kultainen, Jouluna, Reippahasti käypi askelet, God rest you merry, Gentleman, Joululaulu, Varpunen jouluaamuna sekä Heinillä härkien.

God rest you merry, Genteleman oli instrumentaali ja harmoniat pääsivät kunnolla oikeuksiinsa.
Heinillä härkien oli taasen Tuukan soolo, ja epäilemättä paras versio kyseistä biisistä. Tuukan matala ääni on jotain niin mieletöntä, että sitä voisi kuunnella loputtomiin. Makuja on tietysti moneen lähtöön ja kaikki yhtä oikeita, mutta hieman kyllä ihmetytti, kun kuulin muutaman rouvan sanovan, että kyseinen biisi ei oikein toiminut ja päässyt oikeuksiinsa Tuukan versiona.

Väliaika oli jälleen kerran tuskaisan pitkä, mutta konsertin kakkososa alkoi hienolla Kun joulu on-joululaululla. Seuraavaksi oli vuorossa vauhdikas ja vitsikäs Tonttujen joulu, ja sitten konsertin ainut ei-joululaulu: Aki Sirkessalon Kissanainen osittain kiinaksi laulettuna. Seuraavaksi kuultiin joululauluja ja yleisön suosikki Rakkauden rosolli.
Taisi olla tässä samassa yhteydessä, kun yhtye sitten alkoi laulattaa yleisöä. Yleisön tehtävä oli vastata tonttujen "hai-hoo"-kutsuhuutoon Jouni Kanniston näyttäessä mallia. Hän sitten aina vei kutsuhuutoa astetta korkeammalle niin kauan kuin edes osa yleistöstä pysyi mukana. Viimeinen kiekaisu meni sellaiselle asteikolle, että yleisö vain naurahti, mutta joku rohkea hieman yritti jotain sinnepäin. Kilpalaulanta oli siis aika tasaista, kunnes sitten Tuukka veti sellainen alaäänen, ettei siihen yleisö olisi pystynyt vastaamaan ja niinpä koko sali räjähti täyteen nauruun. Tuukka 6 - yleisö 0.

Seuraavaksi siirryttiin Kuusi on tuotu eteiseen-biisin maailmaan, josta sitten sujuvasti kuunneltiin Jouluenkelin tunnelmointia. Keikan viimeiseksi biisiksi jäi Tuikkikaa, oi joulun tähtöset.

Club for five on erittäin lahjakas ryhmä ja konsertit ovat siitä hienoja, että edes hartaissa joulukonserteissa ei ole unohdettu huumoria. Club for five on suunnitellut esityksensä huolella ja vitsit ovat helposti ymmärrettävissä ja ovat tilannekomiikkaa parhaimmillaan. Yhtyeen keikalle kannattaa ehdottomasti mennä, sillä viihtyminen on aina taattu, sillä nuotit osuvat takuuvarmasti kohdilleen, eteneminen on loogista ja konsertin jälkeen on aina hyvä fiilis.

Ostin keikalta yhtyeen joululevyn, vaikka yleensä ostan joulumusiikkia aika vähän, vaikka sitä jouluaikaan paljon kuuntelenkin. Jotain kertonee siis konsertin vaikutuksesta. Ja kun jono ei ollut hirmuinen, niin tuli sitä haettua nimmarit ja kiitettyä yhtyettä mahtavasta keikasta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.