sunnuntai 17. marraskuuta 2013

TOP30 ABBAn parasta kappaletta: #25 Does your mother know

TOP 30 ABBAn parhaan biisin listan sijalle päätyi Voulez-vous-albumilta (1979) löytyvä Björnin soolobiisi Does your mother know. Työnimi tällä biisillä on ollut  I can do it.

Does your mother know on rokimpaa ABBAa. Meno ja meininkiä löytyy, ja tämä on mielestäni ehkäpä paras Björnin soolosuoritus. Kun kauan sitten kuuntelin ABBA Goldia, muistan miten tämä biisi teki lähtemättömän vaikutuksen. Oli pakko tanssia ja kuvitella itsensä lavalle komean mieslaulajan kanssa laulamaan tätä biisiä. Tuolloin taisi taskulamppu ajaa mikrofonin asemaa. Kertosäkeessä Agnethan ja Fridan osuudet ovat hauskat ja täydentävät biisin sanomaa hieman lapsenomaisella laulutyylillään. On kyllä ihme, jos tämä biisi ei saa tanssijalkaa vipattamaan ja mieltä piristymään. "You're so hot, teasing me, so you're blue, but I can't take a chance on a chick like you, that's something I couldn't do."

Biisin asetelman käännettiin Mamma mia!-musikaalissa avain toisenlaiseen suuntaan. Nyt olikin vanhempi nainen laulamassa kappaletta hänestä kiinnostuneelle nuorelle miehelle. Toimii niinkin päin!

Does your mother know:sta on monia mielettömiä vetoja Youtubessa, joista näkee, miten mieletön kemia bändillä on esiintyessään ollut. Biisi on erittäin flirttaileva ja ABBA onnistuu tuomaan sen esille myös esiintyessään. Kyllä on taas kamera vaarassa syttyä tuleen. Tässä yksi parhaimmista vedoista:


Tässä vielä Mamma mia!:n elokuvaversio:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.