sunnuntai 3. marraskuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #28 Soldiers

ABBAn 30 parhaan biisin listasijalla 29 on Soldiers. Soldiers (1981) julkaistiin The Visitors-albumilla, ja työnimi tällä biisillä oli alunperin Peasants.

Soldiers on suuremmalle yleisölle tuntemattomampi, mutta niille, joille ABBAn musiikki on kokonaisuudessaan hallussa, tuntuvat arvostavan tätä biisiä lähes poikkeuksetta. Kun itse kuulin tämän ensimmäisen kerran, se ei tuntunut oikein sopivan muun tuotannon sekaan ja oli jopa vähän tylsä biisi. Myöhemmin kuuntelukertojen lisääntyessä huomasin, että tämä sopii ABBAn tyyliin niin kuin mikä muu biisi tahansa. Soldiers on ehdottomasti yksi täydellisimpiä ja puhtaimpia pop-biisejä, joita on tehty ja jossa on huolella tehdyt ja mieleenjäävät taustat ja melodia. Agnetha hoitaa päälauluosuudet vihreettömästi saaden aikaan juuri oikean sävyn biisille, ja Frida antaa tuttuun tapaan vahvistusta taustalaulullaan.
Kaikkien hittisinkkujen seassa Soldiers tuo oman näkökulmansa esille ja ansaitsisi ehdottomasti lisänäkyvyyttä. Ja varsinkin näin syksyisen sumuiseen aamuun tämä sopii mitä parhaimmin. Soldiers on niin kaunis biisi, ettei sitä olisi voinut jättää tämän listauksen ulkopuolelle.

"Is it true that the beast is waking, stirring in his restless sleep tonight, in the pale moonlight,
In the grip of this cold December, you and I have reason to remember"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.