torstai 7. marraskuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #27 Rock me

ABBAn parhaiden biisien listauksessa sijalle 27 päätyi Rock me, jossa Björn hoitelee päälauluosuudet. Biisihän löytyy ABBA-albumilta (1975) ja työnimenä oli Baby, josta lyhyt pätkä löytyy ABBA Undeleted-kokoelmakappaleelta. (Linkkiä klikkaamalla pääset pelkkään Baby-pätkään.)

Rock me päätyi listalleni osittain siitä syystä, että se on yksi niistä ensimmäisistä ABBA-biiseistä, joita haltioituneena kuuntelin vasta tutustuessani yhtyeen musiikin maailmaan. Joskus 90-luvun puolen välin jälkeen, ennen Spotifya, haluamansa CD:t oli kätevintä lainata kirjastosta. Nuokin reissut olivat unohtumattomia, koska ikinä ei tiennyt, mitä kivaa CD-osastolta nyt löytyisi.
Päästyäni hitusen jyvälle ABBAn musiikista, aloin joka kerta kirjastossa käydessäni tutkia, oliko hyllyssä yhtyeen levyjä lainattavaksi. Eräänä kertana hyllystä löytyi nimikkoalbumi ja ei muuta kuin se kourassa kipin kapin kotiin. Sinkkubiisit olivat jokseenkin jo tuttua tavaraa, ja levyn alkupuoli meni vielä ihmetellessä. Kun Rock me sai vuoronsa, se iski tajuntaan kerrasta. Siinä oli svengiä, sopivasti rokkimeininkiä, Björn lauloi "jännästi" ja biisin kertosäkeeseen pääsi nopeasti mukaan.
Edelleen tämä on yksi suosikkejani Björnin soolosuoritusten joukossa, ja aina tuo mieleen sen, miten tätä ensi kertaa kuullessani en osannut arvatakaan, miten upeita biisejä ABBAlta tulisin vielä kuulemaan.

Tämä videoklippi on kyllä niin kuumaa kamaa, että melkein kamera syttyy liekkeihin yhtyeen katseista.
Laitetaas vielä kerran!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.