lauantai 23. marraskuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #24 I've been waiting for you


ABBAn parhaiden kappaleiden listan sijalla 24 on I've been waiting for you, joka löytyy ABBA-albumilta (1975).

ABBA-albumi on muistaakseni ensimmäinen yhtyeen albumi, jota kuuntelin kokoelmien jälkeen. Siksi melkein jokaiseen biisiin liittyy erityisiä muistoja.
En vielä tässä vaiheessa osannut varmuudella erottaa Agnethan ja Fridan ääniä toisistaan, eikä sillä tuntunut olevan väliä. Vaikka Abba Gold- ja More Gold- levyillä olikin häikäiseviä laulusuorituksia, niin I've been waiting for you vasta varsinaisesti herätti kuuntelemaan tarkemmin. Etenkin sitä kuka oli tämä enkelin äänellä laulava nainen ja lauloiko hän enempikin sooloja kuin tähän mennessä kuulemani. Sain selvitettyä, että enkelin nimi on Agnetha ja että kyseessä on tuo vaaleampi nainen. Tämän jälkeen herkistin korviani aina uuden biisin kohdalla, jotta löytäisin sieltä Agnethan osuudet.

I've been waiting for you biisi on herkkä ja niin ihana rakkauslaulu, että sopisi mille tahansa kokoelmalevylle, ja jälleen kerran stemmat ovat erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Taustat ovat selkeät ja antavat laulajan äänen loistaa ja viedä kuulijan mukanaan onnellisiin hetkiin. Myös tässä biisissä tehdään loppufeidaukset laulamalla nanananata, mutta kuten Move on-biisin lalalat, niin tässäkin ABBA saa luritukset sopimaan biisiin ja rauhallisesti johdattelee biisin loppuun.

Kaiken muun lisäksi tässä biisissä kaivoin ensimmäisiä kertoja englannin sanakirjan esille, jotta saisin selville, mitä kaikkea biisissä sanottiin. Muistan vielä, miten selasin aina uuden sanan kohdalle, kun päästiin kohtaan: "You thrill me, you delight me, you please me, you excite me, you're something I've been pleading for. I love you, I adore you, I lay my life before you, I´ll have you want me more and more, and finally it seems my lonely days are through,  I've been waiting for you."

Tässä on biisi, joka valaa aina uskoa siihen, että rakkauden voi löytää uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.