tiistai 26. marraskuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #23 The way old friends do

ABBAn parhaimpien biisien listan sijalla 23 on The way old friends do, joka löytyy Super trouper-albumilta(1980), ja on siitä poikkeuksellinen kappale, että kyseessä on live-nauhoitus muuten normaalilla studioalbumilla. Biisi nauhoitettiin vuoden 1979 kiertueen aikana ja pääsi sitten albumin päätösraidaksi. Täytyy sanoa, että minusta tämä on kyllä yksi parhaimpia ratkaisuja, mitä albumien päätösbiisien valintaan tulee.

Haitarilla soitetut taustat ovat kiva yksityiskohta ja näin ollen laulajien tulkinta ja sanat saavat vielä enemmän huomiota osakseen. Sanat tiivistävät hyvin sen, millainen pitkä ystävyys- tai rakkaussuhdekin voi parhaimmillaan olla. Välillä tapellaan, mutta toisaalta voidaan istua hiljaa ilman, että hiljaisuus alkaa painostaa. Agnetha ja Frida laulavat säkeet mielestäni hyvinkin samalla lailla, ja alkuun luulinkin, että kyseessä olisi ollut yksi laulaja.

Jälleen hyvin yksinkertaiselta kuulostava biisi, jossa kuitenkin on paljon enemmän ajatusta kuin kertakuulemalta luulisi, ja juuri sellainen kipale, joka pistää väreet kulkemaan selkää pitkin.

"You and I can share the silence, finding comfort together, they way old friends do."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.