sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Harry Potter ja Viisasten kivi (2001)

Elokuva: Harry Potter ja Viisasten kivi 
Vuosi: 2001
Ohjaaja: Chris Columbus
Näyttelijät: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Ensimmäistä Harry Potter-kirjaa yritin joskus lukea, mutta e
n päässyt alkua pidemmälle. Olen katsonut osan leffoista joskus kauan sitten ja nyt ajattelin katsoa niitä hilajlleen uudestaan. Samalla kun päätin katsoa nämä elokuvat, niin yritän pistää uudelleen mietintämyssyyn, jos saisin nuo kirjatkin luettua. Yleensä olisi toki parempi tehdä toisin päin, mutta koska olen jo osan elokuvista nähnyt, niin nyt tavallaan "tuho" on jo tehty mielikuvien suhteen.

Ensimmäinen osa on nimeltään Harry Potter ja Viisasten kivi. Elokuva kertoo Harrysta, joka jätetään äitinsä siskon perheen kasvatettavaksi. Perhe on taviksia eli jästejä eivätkä suhtaudu suopeasti siihen, että Harrylle lopulta tulee kutsu velhokouluun täytettyään yksitoista. Koulussa Harry oppii velhoilun perusteita, saa uusia ystäviä eikä vihollisten kohtaamiseltakaan voida välttyä; onhan kyseessä ihmepoika, joka on selvinnyt Voldemortin kohtaamisesta.

Pidän yleensä kaikentyyppisistä yliluonnillisista elokuvista, joissa on noitia, vampyyreja, supersankareita tai muita vastaavia. Toisaalta taas karsastan elokuvia, joissa lapset ovat pääosassa, mutta Harry Potter vetää mukaansa. Elokuvassa riittää tapahtumia, oivaltavaa huumoria ja näyttelijätkin suoriutuvat rooleistaan kukin tahollaan. Pidän erityisesti Hagridin ja Dumbledoren hahmoista, ja näyttelijävalinnat ovat osuneet kohdilleen. Lapsinäyttelijätkin ovat omaksuneet roolit (yllättävän) hyvin, ja hahmoista saa jo tässä ensimmäisessä elokuvassa aika hyvän kuvan, millaisia he ovat.

Vaikka elokuva on pitkähkö, ei se kuitenkaan junnaa paikallaan vaan koko ajan tapahtuu sen verran, että mielenkiinto jaksaa pysyä yllä. Tapahtumat ovat fantasiamaailmaan sopivia, saavat unohtamaan muun ja irtautumaan omasta arjesta elokuvan maailmaan.
On tämä viihdyttävä elokuva ja uskon, että taas jonkin ajan kuluttua tämän voisi katsoa uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.