sunnuntai 20. lokakuuta 2013

TOP 30 ABBAn parasta kappaletta: #30 Andante, Andante

Kuulun siihen joukkoon, joka tykkää tehdä listauksia. Ja pitkään olen miettinyt jo erään haastavan listauksen tekoa. Nimittäin ABBA-yhtyeen 30 parhaan biisin valitsemista. Haastavakin on liian laimea adjektiivi kuvaamaan tehtävän mahdottomuutta. Siitä huolimatta päätin nyt tarttua härkää sarvista ja antaa biiseille paremmuusjärjestyksen.

Biisien karsiminen tuntui julmalta, ja melkein piti potea huonoa omaatuntoa niitä biisejä kohtaan, jotka eivät listalle päätyneet. Helppoa ei siis ollut, mutta TOP 30 on nyt valmis julkaistavaksi.
Aloitetaan siis.


ABBAn 30 parhaimman biisin listan sijalle 30 päätyi  Andante, Andante (1980)
"I'm your music, I'm your song, play me time and time again, and make me strong."

Andante, Andante löytyy ABBAn Super trouper-albumilta ja oli alunperin nimeltään Hold me close. Biisistä on tehty myös espanjankielinen versio.
Andante, Andante on kuulunut suosikkeihini aina siitä asti, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa, sillä tunnelma ja tulkinta osuvat nappiin, kuten kaikissa ABBAn biiseissä. Tämä on Fridan soolosuorituksista ehdottomasti yksi parhaimmista. Hänen pehmeä tulkintansa antaa biisille juuri sen oikean tunnelman, koska jokainen sana on laulettu täydellä tunteella. Andante, Andante kehottaa ottamaan rauhallisesti, nauttimaan siitä, mitä aisteillaan voi kokea ja ennen kaikkea tuntemaan. Tässä kosketetaan pintaa, mutta mennään myös syvemmälle sieluun asti. Kaunista.
"Take it easy with me, please, touch me gently like a summer evening breeze..."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.