torstai 3. lokakuuta 2013

Rakkauskirjeitä Julialle (2010)

Elokuva: Rakkauskirjeitä Julialle (Letters to Juliet)
Vuosi: 2010
Ohjaaja: Gary Winick
Näyttelijät: mm. Amanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave

Rakkauskirjeitä Julialle-leffan inspiraationa on käytetty tarinaa Romeosta ja Juliasta, mutta silti elokuvan juoni ei toista tuota klassista tragediaa vaan on onnellinen elokuva. Valitsin leffan katsottavaksi siksi, että pidän Amanda Seyfriedistä hyvin paljon. Hän on hyvin lahjakas ja kaunis näyttelijä. Romanttisista elokuvista ei ikinä tiedä, kumpaan suuntaan niiden kohdalla mennään. Voidaan onnistua tai mennä metsään pahemman kerran. Karkeasti arvioiden suunnilleen puolet katsomistani romanttisista elokuvista ovat tasaisen
paksuja ja jo sataan kertaan nähtyjä. Joskus tulee yllätyksiä ja joskus näyttelijät pelastavat huonommankin elokuvan. Saattaa olla, että en olisi pitänyt tästä elokuvasta yhtä paljon, jos naisnäyttelijänä olisi ollut joku muu kuin Amanda.

Kuten yleensä tämän tyyppisissä elokuvissa, juonen kulku oli ennalta-arvattavissa, vaikka toki yllätyksiäkin matkalle mahtui, mutta ei kuitenkaan mitään maata mullistavaa. Tarinan kaava on aika perinteinen, mutta silti elokuva on mielestäni erittäin onnistunut. Se on viihdyttävä, hyväntuulinen ja ennenkaikkea romanttinen. Ja kyllähän sitä mielellään Italian maisemia vajaan pari tuntia katsoo.
Suosittelen tätä elokuvaa, jos kaipaa jotain kevyttä viihdettä irrottamaan ajatukset arjesta. Elokuva valaa uskoa rakkauteen ja muistuttaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä etsiä rakkautta elämään.

Juonesta vielä lyhyesti:
Amanda esittää Sophieta, joka matkustaa poikaystävänsä kanssa Veronaan. Siellä Sophie liittyy naisporukkaan, "Julioihin", jotka vastaavat ihmisten jättämiin rakkaushuolia käsitteleviin kirjeisiin. Sophie löytää kirjeseinästä kirjeen 50-luvulta ja vastaa siihen. Kuinka ollakaan kirjeen kirjoittanut nainen (Claire) saapuu Italiaan ja yhdessä se lähteävät etsimään tämän "Romeota".


Vinkki: Elokuvan traileri paljastaa elokuvasta aivan liikaa, joten ei kannata katsoa sitä ennen elokuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.