tiistai 8. lokakuuta 2013

Katri Manninen: Loma Losissa

Kirja: Loma Losissa
Kirjailija: Katri Manninen
Vuosi: 2008

Otin kirjaston hyllystä sattumanvaraisesti kirjan ja käteen osui Katri Mannisen Loma Losissa. Halusin jotain viihdyttävää luettavaa ja takakannen perusteella Loma Losissa vaikutti sopivalta. Kirja kertoo kiltistä Marikasta, joka pelaa aina varman päälle. Kun poikaystävä kosii, Marika vastaakin ei ja lähtee rempseän serkkunsa, Annikan, luo Los Angelesiin. Perille päästyään Marikalle alkaa sattua ja tapahtua aivan erilaisia asioita kuin koti-Suomessa. Matkasta tulee ennen kaikkea jännittävä.

Annikasta ja Marikasta saa aika hyvän tuntuman, millaisia he ovat. Molemmat hahmot ovat kuitenkin vähän liian stereotyyppisiä. Toinen on villi ja vapaa ja toinen rauhallinen ja vakaa. Sivuhenkilöistä ei oikein jää mieleen mitään, ja tuntuvatkin olevan vain lavasteina, jotka tuodaan paikalle vain siksi, että saadaan erotettua kohtaukset toisistaan.

Kirja on viihdyttävä ja etenee sujuvasti. Loppuratkaisu piristää varsinaista juonenkulkua, joka muuten on aika ennalta-arvattava. Kirjasta tulee itselleni sellainen fiilis, että siinä on otettu vähän liikaa mausteita amerikkalaisesta viihdekirjallisuudesta ja siksi tietyt juonenkäänteet tuntuvat vähän liian tekemällä tehdyiltä. 
Kirjasta ei oikein jää käteen suurempia ajatuksia, vaan se unohtuu saman tien, kun on viimeisen sivun lukenut. Niinhän se on amerikkalaisissakin hömppäkirjoissa. Tosin tästä puuttuu se perinteinen poika haluaa tytön, tyttö ei poikaa, sitten tyttö haluaa pojan, tulee väärinkäsitys ja kaikki on menetetty, kunnes sitten prinssi ratsastaa vaativana prinsessan luokse eikä hyväksy kieltävää vastausta, ja sitten ollaan onnellisia. 

Loma Losissa on nopealukuinen, ihan kiva hömppäromaani, joka ei kuitenkaan synnytä suurempia ajatuksia tai tarvetta puhua kirjasta jälkikäteen. Ei tämä huono kirja ole ja kyllähän tämmöisen aina silloin tällöin voi lukaista, mutta ei tätä toista kertaa enää jaksaisi lukea.
Lopullinen tuomio: Ihan kiva. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.